Header Background

Nieuws

Subsidies 2017

De subsidies voor isolatie en energie opwekken zijn ook voor 2017 verlengd, aldus een artikel van het ​Duurzaambouwloket.

Onze Flyer

Wilt u schriftelijk meer informatie over ons? Wilt u allerlei energiebesparende en -leverende maatregelen op een rijtje? Bekijk of download dan onze Flyer Sti​chting het GroenePlatform.

Een beter milieu begint bij besparen

Dagelijks verschijnen er in de media berichten over opwarming van de aarde als gevolg van de hoge concentratie CO2 in de atmosfeer. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat 40 procent van deze uitstoot wordt veroorzaakt door slecht geïsoleerde gebouwen. Verspilling van energie is niet alleen schadelijk voor het milieu, ook komen steeds meer huishoudens in financiële problemen als gevolg van de hoge energierekening.

Ondanks de vele overheidsmaatregelen blijkt dat slechts weinig mensen hun woning ook echt verduurzamen. Gebrek aan kennis, tijd en geld staat dit meestal in de weg. Stichting het GroenePlatform is daarom een initiatief gestart voor het bevorderen van duurzame communicatie en groene innovatie.

Samenwerken met gemeenten

Met ondersteuning van gemeenten, waaronder Rotterdam biedt de Stichting een gratis inspectie van de woning aan en geeft bewoners bovendien besparingsadviezen. Mensen die hun woning willen verduurzamen door het aanbrengen van isolatie of het installeren van zonnepanelen worden hierbij begeleid door de energieadviseurs van Stichting het GroenePlatform. Zo helpen de adviseurs bij het zoeken naar aantrekkelijke financieringsmogelijkheden en het uitvoeren van de werkzaamheden. Door deze aanpak worden bewoners geheel ontzorgd en kunnen ze snel genieten van een lagere energierekening, meer wooncomfort en wordt bovendien het milieu bespaard. 

Door deze succesvolle aanpak gaat Stichting het GroenePlatform haar activiteiten nu ook uitbreiden naar andere gemeenten. Gemeenten die zich willen laten adviseren over de mogelijkheden kunnen contact opnemen met Stichting het GroenePlatform.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Robert Liefhebber op telefoonnummer 0651 834244 of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Email Telefoon Facebook Twitterlinked in